Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Soslu Pırasa Mücveri

(Soslu Pırasa Mücveri nasıl yapılır)

Soslu Pırasa Mücveri için kullanılan malzemeler :
1 kg pırasa
2 adet yumurta
4 kaşık un
4 kaşık beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı un
1 kg domates salçası
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tutam tuz
2 tutam karabiber
3 kaşık sıvı yağ

Tarifi :
Pırasaları temizleyip küçük olarak doğrayıp teflon tencereye alıp kısık ateşte kendi susuyla pişirelim. Tencereyi ocaktan alalım. Pırasalar soğuyunca 2 yumurta, un, beyazpeynir, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip bir çatalla karıştıralım. Maydanozları da temizleyip kıyalım.Sonra sıvıyağı bir tencerede kızdıralım. Mücver malzemesinden bir çorba kaşığı kadar alıp kızgın yağa dökelim. Kaşıkla hafifçe bastırarak yassılaştıralım. Pembeleşinceye kadar arkalı önlü kızartıp kağıt havlu üzerine alalım ve tüm malzemeyi bu şekilde kızartalım.Ardından sos için sarımsakları temizleyip ezelim. Küçük bir tavada sıvıyağı kızdırıp unu ekleyip kavuralım. Salça, sarımsak, şeker, tuz ve karabiberi tavaya ekleyip karıştırarak pişirelim. Mücverleri servis tabağına alıp hazırladığımız sosla birlikte sıcak olarak servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.