Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Acılı ve Krema Soslu Karides

(Acılı ve Krema Soslu Karides nasıl yapılır)

Acılı ve Krema Soslu Karides için kullanılan malzemeler :
1 kg karides
5 kaşık tereyağı
2 adet kırmızı biber
8 adet taze soğan
1 su bardağı domates püresi
1 fincan krema

Tarifi :
Karideslerin kabuklarını soyarak ortalarındaki siyah iplikleri bir kürdan yardımıyla çekip çıkaralım.Tereyağında küçük küçük doğranmış taze soğanları sote edip acı biber, balık suyu(balık suyu yerine suda kullanabilirsiniz), domates püresi ve kremayı ilave edip 10 dakika kaynatalım.Temizlediğimiz karidesleri sosa ilave ederek 5 dakika kaynatıp ocaktan alalım.Sıcak olarak servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.