Ana Sayfa > Salatalar > Teretür

(Teretür nasıl yapılır)

Teretür için kullanılan malzemeler :
1 adet marul
2 adet limon suyu
1 su bardağı tahin
1 tutam tuz
1 fincan sıvı yağ

Tarifi :
Marulu iyice yıkayıp suyunu süzdükten sonra ince ince kıyın. Çukurca bir kabın içine koyun. Başka bir kapta tahin limon suyu, ezilmiş sarımsağı ve sıvı yağı karıştırıp bu karışımı marulların üzerine ekleyip iyice karıştırdıktan sonra servis tabağına koyup sumak ve pul biber serperek servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.