Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > İkbebet (Haşlanmış İçli Köfte)

(İkbebet (Haşlanmış İçli Köfte) nasıl yapılır)

İkbebet (Haşlanmış İçli Köfte) için kullanılan malzemeler :
2 bardak şişe (çekilmiş yarma)
1 bardak kısırlık bulgur
2 bardak su
kişniş, tuz

iç malzemesi:
500 gr kıyma
1 demet maydanoz
3 adet yemeklik soğan
tuz, kişniş, karabiber

Tarifi :
Hamuru için, çekilmiş yarma, kısırlık bulgur birbirine karıştırılıp su ile ıslatılır baharatlar eklenir ve 1 saat kadar yumuşamaya bırakılır. İçini hazırlamak üzere yarım kilo kıyma soğan ve maydanoz ile sotelenir, baharatlar ilave edilir.

Yoğrulan hamur avuç içi yardımıyla açılıp, içine, iç malzemesi doldurulur. Malzemeler bitene kadar bu işlem tekrarlanır. İçliköfteler, sıcak suda haşlanarak, sıcak olarak servis edilir. .Servis ederken isteğe göre dekor yapabilirisiniz…

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.