Ana Sayfa > Et Yemekleri > But Söğüşü

(But Söğüşü nasıl yapılır)

But Söğüşü için kullanılan malzemeler :
1 adet koyun but
1 demet havuç
2 adet soğan
1 adet pırasa
1 demet maydanoz
1 diş sarımsak

Tarifi :
Bir tencerenin içine yıkanıp temizlenmiş koyun budu, konur. Üzerine tencerenin kenarından iki parmak aşağısına kadar su doldurulur.Kabuğu soyulmuş soğanlar bütün halde, havuç, maydanoz ve iri parçalara kesilmiş pırasa ve bir diş sarımsak atılır. Etin iyi pişmesi için bir saat sonra ters yüz edilir (yani etin 2 tarafını da birer saat kaynatmak gerekir). Et soğuduktan sonra dilimlere ayrılarak servis edilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.