Ana Sayfa > Kompostolar - İçecekler > Muz Şurubu

(Muz Şurubu nasıl yapılır)

Muz Şurubu için kullanılan malzemeler :
1 kg muz
4 su bardağı şeker

Tarifi :
Muzları soyup doğrayın ve bir kap içine alın. Üzerlerine kaynar suyu döküp kapağını kapatın ve 12saat bekletin. Zamanı dolunca muzları ezip süzgeçten geçirin. Şekeri bir bardak su ile kaynatın, erisin üzerine muzdan çıkan suyu katıp bir taşım kaynatın. Üzerindeki köpüğü ayırın; muz dilimleri ile süsleyip, soğuk olarak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.