Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Makarna Böreği

(Makarna Böreği nasıl yapılır)

Makarna Böreği için kullanılan malzemeler :
1 yarım paket çubuk makarna
100 gr sucuk
150 gr tulum peyniri
3 adet yufka
1 adet yumurta
1 yarım paket margarin
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam çörekotu

Tarifi :
Fırın tepsisini yağlayın, sucukları tavla zarı büyüklüğünde kesip margarinde birazcık kavurun. Makarnaları haşladıktan sonra içine sucukları, ufaladığımız tulum peynirini, tuzu, biberi koyup karıştırın. Yufkaları 12 cm. genişliğinde uzunlamasına kestikten sonra uç kısımlarına bolca makarna koyup, yufkaları muska böreği şeklinde katlayın. Yağladığımız tepsiye dizip üzerine çırptığınız yumurtayı sürün. Yumurtaların üzerine bir tutam çörekotu serpip, ısıtılmış fırında kızartın. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

Not: Bu böreği kıyılmış sosis ve kaşar peyniri rendesi ile de yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.