Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Terbiyeli Karnabahar

(Terbiyeli Karnabahar nasıl yapılır)

Terbiyeli Karnabahar için kullanılan malzemeler :
1 adet karnabahar
300 gr kıyma
1 adet yumurta
1 adet limon
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 tutam tuz
1 fincan sıvı yağ

Tarifi :
Karnabaharı çiçekler halinde ayırarak hafif haşlayıp yayvan tecereye dizelim. Ayrı bir yerde yağı, soğanı, salça ve kıymayı kavurup karnabaharların üzerine kaşıkla dökelim. Bir su bardağı sıcak suyu ve tuzu döküp pişirelim. Pişmek üzereyken limonla yumurtayı çırpıp üzerine gezdirelim ve kısık ateşte 5 dakika bekletip sıcak servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.