Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Portakallı Pilav

(Portakallı Pilav nasıl yapılır)

Portakallı Pilav için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı kuru üzüm
40 gr tereyağı
1 tutam tuz

Tarifi :
Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletelim. Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzelim. Kuru üzümleri yıkayıp süzelim.Tereyağını tencerede eritelim. Pirinci ilave edip kavuralım. Portakal suyu, su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayalım. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtelim. 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştıralım. Sıcak olarak servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,046 saniyede oluşturuldu.