Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Heybeliada Böreği

(Heybeliada Böreği nasıl yapılır)

Heybeliada Böreği için kullanılan malzemeler :
2 adet yumurta
1 fincan yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
250 gr beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Beyaz peyniri rendeleyin, dereotuyla karıştırın. Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı çırpın. Unu, kabartma tozunu ilave edip hamur yapın. Hamurun üzerine peyniri dökün, iyice karıştırın. Yağladığınız fırın tepsisine aktarıp 170 derecede kızartın. Sıcak olarak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.