Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Arap Dudağı

(Arap Dudağı nasıl yapılır)

Arap Dudağı için kullanılan malzemeler :
5 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı ın (silme)
3 yemek kaşığı kakao (tepeli)
1 paket kabartma tozu
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Tarifi :
Bir kaseye yumurta ve toz şeker iyice çırpılır.
Sıvıyağ, süt ilave edip çırpılır. Un ile kakaoyu eleyip kabartma tozunu katıp tekrar çırpıyoruz.
Küçük kek kalıplarının içine kağıt kapsül koyup çıptığımız kek hamurundan birer yemek kaşığı koyup 170derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.

Fırından çıkan kekleri kağıttan çıkartıp ortadan ikiye kesiyoruz. Kestiğimiz kekin yarısının üzerine pasta enjektörü ile kremşanti sıkıyoruz.
Diğer yarısını üzerine kapatıyoruz. Üzerini süslemek için kremşanti sıkıp yeşil fıstık veya çilekle süsleyip servis yapıyoruz.

Not: Kek karışımını yağlanmış tepsiye döküp, piştikten sonra bardakla kesip aynı işlemi yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.