Toggle navigation
YEMEK SÖZLÜĞÜ
ŞİFALI BİTKİLER
KALORİ CETVELİ
DİYETLER
PÜF NOKTALARI
ÖLÇÜLER
×
Bize iletmek istediklerinizi yazabilirsiniz.
İsim
E-posta
Mesaj
İnsan Kontrolü
Ana Sayfa
>
Hamur İşleri - Börekler
>
Dondurmalı Kakaolu Krep
(Dondurmalı Kakaolu Krep nasıl yapılır)
Dondurmalı Kakaolu Krep için kullanılan malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kakao
4 top dondurma
üzeri için:
çikolata sos ve krema
Tarifi :
Bir kapta yumurta, 1 su bardağı süt, un ve 1 tatlı kaşığı kakaoyu koyup çırpıyoruz.
10 dakika dinlendirdikten sonra, 4 adet krep çıkacak şekilde (isteğe göre krep sayısını çoğaltabilirsiniz), yağsız yapışmaz yüzeyli tavaya dökün.
Tavayı sağa sola sallayıp yuvarlak oluşturun ve krep tavadan ayrılır hale geldiğinde diğer yüzünü çevirin.
1-2 dakika daha pişirin.
Krepleri tek tek pişirdikten sonra, yağlı kağıda aktarıp bir süre bekletin.
Sonrasında dondurmayı kreplerin içine pay ederek koyun.
Krepleri rulo sarıp dilimleyin ya da bohça şeklinde aliminyum folya ile bağlıyoruz. Çikolata sos ve krema ile servis yapıyoruz.
Yemeğin mevsimi :
Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik :
6
Gönderen :
kartal72
Gönderdiği tarih :
12 Eylül 2009
Günün Menüsü
Sütlü Bulgur Çorbası
İç Pilavlı Biftek Sarma
Çoban Salatası
Bisküvili Pasta
Sayfanıza Ekleyin
Genel Kültür
Yemek Pişirme
Yemek Yazıları
Ramazan Köşesi
Komik Yazılar
Ünlü Aşçılar
Yöresel Tarifler
Vitaminler
Mantarlar
Balık Baharatları
Balık Nasıl Alınır
Balık Temizleme
Balık Mevsimleri
Yemekteyiz
Üye Girişi
Kayıt Ol
Şifremi unuttum
Sayfayı şu anda
173
kişi geziyor
Arama
Günün Püfü
Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir
Son Eklenenler
Cheese Cake 2
Meltem'in Lahana Çorbası
Kurşun Aşı
Közlenmiş Biber Çorbası
Antep Salatası
Glutensiz Patates Kroket
Glutensiz Lorlu ve Peynirli Poğaça
Havuçlu Cevizli ve Üzümlü Muffinler
Yumuşak Mısır Ekmeği
Glutensiz Peynirli Kek
REKLAM ALANI