Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Ispanaklı Turta

(Ispanaklı Turta nasıl yapılır)

Ispanaklı Turta için kullanılan malzemeler :
1 soğan
1 yumurta
1 çay bardağı süt
2 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı yoğurt
11 çorba kaşığı un
1/2 kg ıspanak
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Tarifi :
Öncelikle iç hazırlanır, bunun için soğan yağda kavrulur ve içine yıkanmış doğranmış ıspanaklar eklenir. Karabiber ve tuz ilave edilerek soğumaya bırakılır. Hamur için un, sıvı yağ, yoğurt, tuz ve kabartma tozu karıştırılır. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur dinlendirildikten sonra Tart kalıbına göre açılır ve yağlanmış kalıba yerleştirilir. İçine hazırlanan ıspanaklı harç koyulur. Üzerine yumurta, süt ve tuz çırpılıp dökülür. Kaşar peyniri rendesi de serpildikten sonra fırında pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 06 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.