Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Madımak

(Madımak nasıl yapılır)

Madımak için kullanılan malzemeler :
1.5 kg. madımak:
bir kase yoğurt:
150 gr. pastırma:
bir-iki diş sarımsak:
tuz
biber
yağ
salça:

Tarifi :
1.5 kg. madımak temizlendikten sonra satırla kıyılarak iyice küçültülür. Bir tencereye yağ,salça,pastırma konularak kavrulur. Kıyılan madımak üzerine ilave edilir. 15 dakika pişirildikten sonra servis yapılır. Sarımsaklanmış yoğurt isteğe göre sos olarak kullanılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.