Ana Sayfa > Tatlılar > Pakuk

(Pakuk nasıl yapılır)

Pakuk için kullanılan malzemeler :
1 kg. un,
yarım kg. tereyağı,
750 gram pudraşekeri.
ayrıca üzerine pudraşekeri

Tarifi :
Tereyağını geniş bir tencereye alın. Erittikten sonra kaynatın. Sürekli karıştırarak, unu ekleyin. Normal ısıda yaklaşık 45 dakika kadar kızartmadan kavurun. Tencereyi ateşten aldıktan sonra pudra şekerini ilave edin. iyice karıştırın.

Hazırladığınız helvayı tepsiye bastırarak, yayın. Pudra şekeri serpin. Kaşığın ucu ile hamurun üzerine şekiller yapın. Baklava dilimi şeklinde kesin ve servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.