Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Zuraced

(Zuraced nasıl yapılır)

Zuraced için kullanılan malzemeler :
yarım kg. un
1 tatlı kaşığı maya
yeterince su ve tuz

iç malzemesi için:
yarım kg. kıyma
3 adet soğan
3 adet domates
tuz ve karabiber

Tarifi :
Mayayı hamur yoğurma kabına alın. Biraz su ekleyin. Üzerini kapatacak kadar un serpin. Kabarması için bekleyin.

Kabardıktan sonra unu yeterince su ile yoğurun, Sertçe bir hamur elde ettikten sona, hamuru dinlenmesi için üstü kapalı olarak bekletin.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz irice parçalar kopartın.

Her birini yemek tabağı büyüklüğünde, kalınca açın. iç malzemesi için kıymayı, rendelenmiş soğanı, domatesi, tuzu ve karabiberi karıştırın.
Hazırladığınız içten yufkanın yarısına kadar yayın. Diğer kenarını üzerine sıkıca kapatın. Teflon tavada arkalı önlü pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.