Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Peymacun

(Peymacun nasıl yapılır)

Peymacun için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz

üzeri için:
1 kase beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 yumurta
1 tutam reyhan
toz kırmızı biber

Tarifi :
Karıştırma kabına 2 su bardağı unu alın üzerine yarım paket yaş maya ekleyin, mayanın üzerine su ilave ederek ilk önce mayayı eritin daha sonra un ile beraber bir hamur elde edin. Hamurdan küçük bezeler kopartın ve merdane yardımıyla hamurları açın. Beyaz peyniri,ince kıyılmış maydonozu,ice kesilmiş 1 adet kırmızı biberi ve 1 adet yumurtayı kabın için kırarak bir peynirli bir karışım elde edin. Fırın tepsisini yağlayın ve açılmış hamurları yerleştirin üzerine peynirli harçtan koyun. Önceden ıstılmış fırında peymacunu pişirin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,044 saniyede oluşturuldu.