Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kaşarlı Poğaça

(Kaşarlı Poğaça nasıl yapılır)

Kaşarlı Poğaça için kullanılan malzemeler :
1 çay bardak sıvıyağ
125 gr margarin
1 yumurta
1 kase kaymak
yarım paket yaşmaya
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
alabildiği kadar un

iç harcı için:
150 gr kaşar peyniri

Tarifi :
Karıştırma kasesine yumuşatılmış margarini, kaymağı, yumurtanın akını, tuzu, şekeri, sıvıyağı koyup karıştırın. Mayayı ılık su ile eritip ekleyin. Üzerine alabildiği kadar un ekleyin. Ele yapışmayan ama oldukça yumuşak bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde kopartın ve içine kaşar peyniri rendesinden bir tutam koyup yuvarlayın. Tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.

Tepsi mayası gelmesi için yarım saat dinlendirin. 180 derecelik fırında pişirin

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.