Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Ispanaklı Börek

(Ispanaklı Börek nasıl yapılır)

Ispanaklı Börek için kullanılan malzemeler :
Yarım kilo ıspanak
150 gr.lor peyniri
1 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
3 adet yufka
1 çay kaşığı tuzkarabiber ve kırmızıbiber

ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tarifi :
Ispanakları yıkayıp 1-2 dk. tuzlu suda haşladıktan sonra doğrayın. Soğanı ve yağı bir tavada sote edin ıspanağı da ekleyip kavurun. Peyniri ve baharatları ilave edip içi hazırlayın. Yufkayı üstüste koyup 4 e bölün ve her bir üçgenin kenarına iç koyup kapatın. Börekleri tepsiye dizin. Yumurtayı ve yağı bir kapta çırpıp üzerlerine sürün. Fırında 30 dk. kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.