Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Patlıcanlı ve Kıymalı Gözlemeler

(Patlıcanlı ve Kıymalı Gözlemeler nasıl yapılır)

Patlıcanlı ve Kıymalı Gözlemeler için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar su

iç harcı için:
200 gr. kıyma
3 patlıcan
1 soğan
1 domates
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber

üzeri için:
tereyağı

Tarifi :
4 su bardağı un karıştırma kabına alınarak maya ortasına konur, tuz kenarlara serpilir. Alabilidiği kadar su ile hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur bir süre dinlendirilir. Bu sırada iç harç hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına kıyma, doğranmış soğan, domates, sıvıyağ, salça ve közlenmiş patlıcan konularak karıştırılır.

Dinlendirilen hamur bezelere ayrılır. Servis tabağı büyüklüğünde açılır. Hamurun bir kenarına harç sıvanarak kapatılır. Bütün hamur için aynı işlem tekrarlanarak iki taraflı pişirilir. Piştikten sonra üzerine yumuşamış tereyağı sürülerek sıcak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.