Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Peynirli Fesleğenli Ekmek

(Peynirli Fesleğenli Ekmek nasıl yapılır)

Peynirli Fesleğenli Ekmek için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
ılık su
tuz, toz şeker

sosu için:
1 tutam taze fesleğen
1 su bardağı mihaliç peyniri
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı

Tarifi :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın. Üzerine 1 paket kuru mayayı ilave edin. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve toz şekeri ilave edin. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Sosu için 1 çay bardağı zeytinyağını, 4 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık fesleğen yapraklarını parçalayıcıdan geçirin. Karıştırma kabındaki unu ortasına açtığınız havuzun içine hazırladığınız sosu dökün. Tüm malzemleri elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurun üzerine rendelenmiş mihaliç peynirini ilave edip tekrar yoğurun. Fırın tepsisini yağlayın.Hazırladığınız hamuru fırın tepsisine alın. Elinizle hafifçe bastırarak hamuru yayın. Hamurun üzerine susam serpin. Hamurun mayalanması için biraz bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.