Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Patlıcanlı Lokma Börek

(Patlıcanlı Lokma Börek nasıl yapılır)

Patlıcanlı Lokma Börek için kullanılan malzemeler :
8 milföy yaprağı
2 patlıcan
50 gr. kaşar peyniri
50 gr. tulum peyniri
yumurta sarısı
çörek otu

Tarifi :
2 adet patlıcanı közleyin. Közlenmiş patlıcanları küp olarak kesin. Patlıcanları servis tabağın alın. Üzerine tulum peyniri ve kaşar peynir rendesini ilave edin. Milföy hamurlarının herbirini 4 adet parçaya kesin. Herbir parçayı elinizle çok az esnetin.

Kestiğiniz milföylerin üzerine az miktarda patlıcanlı iç harçtan koyun.Uçlarında kapatıp fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine çörek otu veya haşfhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.