Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Köfteli Patlıcan Dizmesi

(Köfteli Patlıcan Dizmesi nasıl yapılır)

Köfteli Patlıcan Dizmesi için kullanılan malzemeler :
4 patates
2 patlıcan

kreması için:
400 gr. kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
kurutulmuş ekmek
1 tutam maydanoz
1 yumurta
tuz, karabiber kimyon

sosu için:
5 domates
5 sivri biber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tozşeker
tuz, zeytinyağı

Tarifi :
Köftesi için karıştırma kabına 400 gr. kıymayı alın. Üzerine 1 adet rendelenmiş soğanı 2 diş ince kesilmiş sarımsağı,1 tutam ince kesilmiş maydonozu, 1 adet yumurtayı, kurutulmuş ekmek tuz, karabiber ve kimyonu ilave edin. Köfteyi yoğurun. Yuvarlak köfteler hazırlayın. Patatesi ince olarak halka halka kesin. Patlıcanların kabuklarını soymadan halka kesin.

Tencereye sırasıyla patlıcan, patates,köfte olarak tencereye dizin. Sosu için sarımsağı ince olarak kesin. Domatesleri küp olarak kesin. Tavaya sıvıyağı alın. Üzerine domates sarımsak, kesilmiş biberleri, 1 çorba kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz ilave ederek bir sos hazırlayın.Sosu tencereye dökün. İlk önce ocakta daha sonra fırında yemeğinizi pişirebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.