Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Tavuklu Karnıyarık

(Tavuklu Karnıyarık nasıl yapılır)

Tavuklu Karnıyarık için kullanılan malzemeler :
1 kg. patlıcan
1 soğan
2 adet domates
50 gr. kaşar peyniri
3 biber
7 adet mantar
1 demet maydanoz
300 gr. tavuk eti
1 çorba kaşığı salça
tuz
karabiber
çiçek yağı

Tarifi :
İlk olarak patlıcanlar fırın tepsisine dizilerek fırında közlenir. Daha iç harcı hazırlanır. Bunun için soğan yemeklik doğranarak sıvıyağda sotelenmeye alınır. Üzerine mantar, biber ve salça ilave edilerek sotelenmeye devam edilir. Daha sonra üzerine minik minik doğranmış tavuk eti eklenir. Bir süre sotelendikten sonra üzerine ince doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber eklenir.
Pişen patlıcanların ortası kesilerek içerisine hazırlanan harç doldurulur. Üzerine bir dilim domates, bir dilim biber ve biraz kaşar peyniri rendesi konularak fırında pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.