Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Kıyma Soslu Yufka Kıtırları

(Kıyma Soslu Yufka Kıtırları nasıl yapılır)

Kıyma Soslu Yufka Kıtırları için kullanılan malzemeler :
2 yufka
3 çorba kaşığı tereyağı
200 gr kıyma
1 soğan
4 domates
3 sivri biber
zeytinyağı
sarımsak
maydanoz
yoğurt

Tarifi :
İlk olarak iki yufka ayrı ayrı rulo yapılarak birer parmak ara ile kesilir. Üzerine parça parça tereyağı konularak fırında iyice kızartılır. Diğer tarafatan sos kısmı hazırlanır. Bunun için; soğan ve sivri biber sıvıyağda sotelenmeye alınır. Üzerine kıyma alınarak biraz daha sotelenir. Daha sonra üzerine domates de eklenerek pişirilir. Kızarmış ekmeklerin üzerine kıymalı sos gezdirilir. Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.