Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Hatay Çöreği

(Hatay Çöreği nasıl yapılır)

Hatay Çöreği için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
1 fincan süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mahlep
3 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 miktar susam

Tarifi :
Yağ, süt ve şekeri mikserde çırpın. Şeker eridiğinde tarçını ve mahlebi serpin, vanilyayı karıştırın. Unu kabartma tozuyla karıştırın onu da malzemeye yavaş yavaş ekleyin. Poğaça hamuru kıvamında olmalı, gerekirse biraz daha un kullanabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru 20 dakika dinlendirin ve iri parçalar koparıp elinizle yassı bir şekil verin. Bir yüzünü susama batırın, yağlanmış tepsiye dizin. 180derecede rengi kızarana kadar pişirin.
Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.