Ana Sayfa > Turşular > Pancar Turşusu

(Pancar Turşusu nasıl yapılır)

Pancar Turşusu için kullanılan malzemeler :
1 kilo pancar
1 baş sarımsak
1 çay bardağı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker

Tarifi :
Pancarları önce bol su ile yıkayın. Sonra, derin bir tencereye biraz sirke ve tuz atın; ve pancarları bu sirkeli suda haşlayın. Pancarlar bir taşım kaynayınca, suyunu süzüp pancarları kabuklarını soyun. Daha sonra pancarları piramit şeklinde doğrayın. Ve, tekrar tencereye koyarak iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Turşu henüz sıcak iken, içine yeterince tuz, dövülmüş sarımsak, toz şeker ve sirke ilâve edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.