Ana Sayfa > Soslar > Krem Şanti

(Krem Şanti nasıl yapılır)

Krem Şanti için kullanılan malzemeler :
1 litre (4 su bardağı) krema
60 gr (8 çorba k.) pudra şekeri
2-3 damla vanilya esansı (isteğe bağlı)

Tarifi :
Kremayı kullanmadan önce buzdolabında soğutun. Kremayı soğutma işlemi için asla buzluğa koymayın.Soğumuş kremayı, şekeri ve istiyorsanız vanilya esansını tercihen soğutulmuş bir kaba koyun. Bir elinizle kabı tutup, bir elinizle de telle kremayı çırpın.

Krema koyulaşıp, sertleşince çırpmayı durdurun. Koyulaşan krema çırpma telinden çok ağır olarak akar.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.