Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Çadi

(Çadi nasıl yapılır)

Çadi için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı
tuz
4,5 su bardağı kaynar su

Tarifi :
Tuz ve orta kararda kaynar su eklenen mısır unu, kaşıkla iyice yoğrulur.Kaynar su, Çadi’ye hem lezzet hem de kıvam verir. Yoğrulan hamur, az miktarda sıvı yağlı tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir ve altlı, üstlü olarak
kızarana kadar pişirilir.

Çadi’nin fırında pişirilmesi durumunda sıcaklık 200 dereceye ayarlanır. Yüksek sıcaklıktaki fırında pişirilirse Çadi daha lezzetli olur.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,033 saniyede oluşturuldu.