Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Semlor

(Semlor nasıl yapılır)

Semlor için kullanılan malzemeler :
çöregi için:
50 gr kuru maya
100 gr tereyağ
1,5 su bardağı süt
yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı
tuz
yarım kilo un

kreması için:
200 gr
badem ezmesi
1 paket krem şanti
1 bardak süt

Tarifi :
Tereyağı eritip, ısıtılmış sütü ve mayayı ekleyin. Sekeri, tuzu ve unu ekleyip karıştırıp 40 dakika mayalanmaya bırakın. Hamuru 12 parçaya ayırın, yuvarlayın, tepsiye dizin ve 30-40 dakika bekletin. 250 derecede 10 dakika üstü kızarana kadar pişirin.

Çöreklerin üstünü kesin. Alt kısmına biraz badem ezmesi sürün. Bir kenarda sütle krem şantiyi çırpın. Çöreğin üzerine sıkma poşetiyle sıkın. Çöreğin kestiğiniz üst kısmını kapatın. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 12

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.