Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Kuru Bamya

(Kuru Bamya nasıl yapılır)

Kuru Bamya için kullanılan malzemeler :
100 gr kuru bamya
1.5 limonun suyu
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 sivri biber, doğranmış
1 havuç, küp küp doğranmış
2 domates, kabukları soyulup küp küp doğranmış
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1-1.5 litre su
150-200 gr kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Tarifi :
Bir tencereye 1.5 lt suyu, bamyayı, yarım limonun suyunu ve sirkeyi koyun. Bamyaları haşlayıp suyunu süzün ve iplerinden ayırın.

Bir tencerede soğan, biber ve havuçları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Domatesleri ve salçayı ekleyip domatesler ölene kadar kavurun.
Tencereye 1-1,5 litre suyu ve 1 limonun suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Su kaynarken diğer yandan kıyma tuz ve karabiber ile fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri kaynayan suya atıp bir taşım kaynatın.

Kaynayınca bamyaları ekleyin. Bamyalar yumuşayana kadar pişirip (yaklaşık 15 dakika) 1 tatlı kaşığı tuz ilavesi ile servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.