Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kürdan Böreği

(Kürdan Böreği nasıl yapılır)

Kürdan Böreği için kullanılan malzemeler :
2 adet yufka
3 adet sosis
1 su bardağı sıvı yağ
kürdan
gazoz kapağı

Tarifi :
Yufkaları ikiye katlayalım. Yarım daire şeklini alan yufkalardan gazoz kapağı ile keserek, yuvarlaklar çıkaralım.

Kürdana bir sosis dilimi geçirelim. Arkasından 4 adet yuvarlak kesilmiş yufka parçasını geçirelim.

Bu şekilde kürdan dolana dek tekrarlayalım. Tavaya sıvı yağı alıp kızdıralım. Kürdanları yağa atıp kızartalım. Fazla yağı süzmek için kağıt havlunun üzerinde bir süre bekletelim. Sıcak olarak servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.