Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kontes Böreği

(Kontes Böreği nasıl yapılır)

Kontes Böreği için kullanılan malzemeler :
300 gr. un
150 gr. margarin
150 gr. kaşar peyniri
4 yumurta
1 su bardağı süt
4 adet sosis
200 gr lor peyniri
2 çoba kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber

Tarifi :
Undan 1 çay bardağı ayırın. Kalan unun ortasını çukurlaştırın, margarin, 1 yumurta, tuz ve ılık suyla hamur yapın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.

Tepsiyi yağlayın. Peynirleri küp küp doğrayın. sosisleri robottan geçirin. 2 kaşık yağla sosisleri bir tavada soteleyin.

Dinlenen hamuru merdaneyle açın. Fırın tepsisine yayın. Artan unu yumurta sarılarıyla çırpın. Bu karışıma azar azar süt dökerek çırpmaya devam edin. İçine tuz, karabiber koyun. Yumurta aklarını kar haline getirin. Bu karışıma ekleyin.

Hamurun üzerine kavrulmuş sosis, doğranmış peyniri, en üste de bu karışımı döküp 180 derecede 40 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.