Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > İstavrit Pilaki

(İstavrit Pilaki nasıl yapılır)

İstavrit Pilaki için kullanılan malzemeler :
1 kg. istavrit
yarım demet maydonoz
3 adet domates
1 adet sivribiber
yarım limon suyu
6 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz

Tarifi :
Balıkların kafalarını ayırmadan yıkayıp ayıklayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Maydonozu ince ince kıyın. Tencereye sıvıyağ koyup domatesleri ve maydonozu yumuşayıncaya dek pişirin. Balıkları bu kavurduğunuz karışımın üzerine dizin. Yarım limon suyunu, tuzu ve suyu ilave edip 15 dk. kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Roka Soslu Ekmekler
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.