Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kıymalı Kol Böreği

(Kıymalı Kol Böreği nasıl yapılır)

Kıymalı Kol Böreği için kullanılan malzemeler :
250 gr. kıyma
6 adet milföy hamuru
2 adet soğan
Yarım demet maydonoz
Tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı

Tarifi :
Bir tencerede küçük küçük doğranmış soğanları ve kıymayı iyice kavurun. Kıyma suyunu çekince ocaktan alıp maydonozu ekleyin. Kare biçimindeki milföy hamurlarını merdane yardımıyla dikdörtgen haline getirin. Hamurların içine hazırladığınız harçtan koyup rulo şeklide sarın. Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.