Bostana için kullanılan malzemeler :
2 orta boy domates
1 orta boy beyaz kuru soğan
1 demet maydanoz
3 diş sarmısak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acılı isot
1 çay kaşığı kara biber
1 yemek kaşığı zeytin yağı
yeteri kadar tuz
1 adet limon
Tarifi : Domateslerin kabukları soyulur. Çok küçük küpler halinde doğranır. Maydanoz, soğan ve sarmısaklar ince ince kıyılır. Bir kabın içine salça koyularak doğranan malzemeler iyice ezilerek karıştırılır. Kalan baharatlar ile yağ konularak iyice harmanlanır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009