Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Fırında Kofana Balığı

(Fırında Kofana Balığı nasıl yapılır)

Fırında Kofana Balığı için kullanılan malzemeler :
1 kg kofana balığı
2 büyük domates
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet defneyaprağı
3 diş sarmısak
1/ 2 demet maydanoz
1 adet limon
1 bardak su
tuz-karabiber

Tarifi :
Balıkları kemikli olarak filetolara ayırın. Yıkadıktan sonra uygun bir tepsiye sıralayın. Tuz ve karabiber serpin. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartın ve fındık büyüklüğünde doğrayın. Beş dakika yağda öldürün, kıyılmış maydanoz, sarmısak, defneyaprağı ve biraz tuz koyun. Biraz daha kavurduktan sonra 1 bardak su katın ve bu karışımı balıkların üzerine boşaltın.

Orta ısılı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine limon suyu gezdirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.