Ana Sayfa > Et Yemekleri > Polonya Et Dolması

(Polonya Et Dolması nasıl yapılır)

Polonya Et Dolması için kullanılan malzemeler :
4 büyük parça dana bonfilesi
300 gr. mantar
2 baş soğan
1 su bardağı et suyu (1 etsu tabletle hazırlanmış)
un
sıvıyağ
karabiber
tuz

Tarifi :
Bonfileleri bir mutfak tahtasının üzerinde mutfak çekici ile döverek hemen hemen 3 mm. kalınlığında eti yırtmamaya dikkat ederek açın. Tuz ve karabiber serperek bir kenara bırakın.

Soğanları ve mantarları çok ince dilimler halinde kıyın. Tavada kızdırılmış yağda soğanları saydamlaşıncaya kadar kavurup üzerine mantarları eklerin. Mantarlar suyunu çekinceye kadar zaman zaman karıştırarak birlikte kavurup tuzunu ve karabiberini ekleyin.

Daha önce döverek incelttiğiniz etlerden birini alın ve bir tabağa yayın. Hazırladığınız içi et sayısına bölerek, yeterli miktarı etin bir ucuna koyun, etin yan kısımlarını içe kapatarak aynı sarma yapar gibi sarın. Diğer etleri de aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız et dolmalarını una bulayarak bol kızgın yağda 5 dakika kadar kızartın. Kızarmış et dolmalarını çok derin olmayan bir tencereye sıralayarak üzerine etsu tablet ile hazırladığınız 1 bardak et suyunu ekleyin, kısık ateşte 35-40 dakika etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yanında haşlanmış patates ile servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.