Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Cevizli Ay Kurabiyeleri

(Cevizli Ay Kurabiyeleri nasıl yapılır)

Cevizli Ay Kurabiyeleri için kullanılan malzemeler :
1,5 su bardağı un
150 gr. tereyağı
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı vanilya
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 tutam tuz

üstü için:
1 su bardağı pudra şekeri

Tarifi :
Unu buzdolabından çıkardığınız soğuk tereyağı ile, ufalanan ve dağılan bir hamur oluncaya kadar yoğurun. İçine cevizi, şekeri, tuzu ve vanilyayı ekleyip hamurla çalışılacak, yani hamur dağılmayacak bir hale gelinceye kadar yoğurun. Serin bir yerde 30 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra fırını 190 derecede kızdırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Hamur tahtasında ellerinizle yuvarlayarak 6-7 cm. uzunluğunda ve küçük parmak kalınlığında yuvarlaklar yapın. Yuvarlağı iki tarafından ortaya doğru kıvırarak ay şekli verin ve yağladığınız bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden kızdırdığınız fırında 12-15 dakika, kurabiyeleriniz açık kahverengi bir renk alıncaya kadar pişirin. Yalnız pişme sırasında kurabiyeleri kontrol edin ki yanmasınlar. Daha sonra fırından çıkan kurabiyeleri dikkatlice alıp, sıcak sıcak pudra şekerine bulayın ve soğuyunca çayın veya kahvenin yanında servis yapın.

Kurabiyeler için ceviz yerine çekilmiş fındık veya badem de kullanabilirsiniz. Ayrıca, dilerseniz değişik şekiller de verebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.