Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Patatesli Börek

(Patatesli Börek nasıl yapılır)

Patatesli Börek için kullanılan malzemeler :
3 adet patates
1 adet soğan
3 adet yufka
2 adet sivribiber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı su
karabiber
tuz

Üzeri İçin:
1 adet yumurta

Tarifi :
Yufkaları yayın. Suyla yağı çırparak üzerlerine sürün. Patatesleri ezip sivribiberi, soğanı ve baharatları ekleyin. Bu harcı yufkanın ortasına serpin. Kenarlarını üzerine kapatın. Büzerek kare, daire yada dikdörtgen şekli verip tepsiye dizin. 200 derecelik fırında 20 dk. kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 21 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.