Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Bakan Pastası

(Bakan Pastası nasıl yapılır)

Bakan Pastası için kullanılan malzemeler :
250 gr. kedi dili bisküvi
4 çorba kaşığı hindistan cevizli mısır özü nişasta
4 çorba kaşığı oralet
14 çorba kaşığı şeker
limon suyu
4,5 su bardağı su
üzeri için:
1,5 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
2 mandalin (küçük doğranmış)
4 elma (küçük doğranmış)
4-5 muz (küçük doğranmış)

Tarifi :
Şeker ve oralet 3,5 su bardağı su ile kaynatılır. Buna 1 bardak su ile ezilmiş nişasta katılır. Karıştırarak pişirilir. Limon suyu ilave edilir.Kalıp ıslatılır. Sıcak pelteden biraz dökülüp yayılır. Üzerine bisküvi, pelte ve karışık meyveler kat kat yerleştirilir. Kaşıkla bastırılır. Soğuyunca buzdolabında 3- 4 saat bekletilir. Tabağa ters çevrilip üzerine hindistan cevizi rendesi serpilir.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,036 saniyede oluşturuldu.