Ana Sayfa > Çorbalar > Gemici Çorbası

(Gemici Çorbası nasıl yapılır)

Gemici Çorbası için kullanılan malzemeler :
1/2 kg. barbunya fasulyesi
1 su bardağı bulgur
3 adet orta boy soğan
1/2 su bardağı mısır unu
tuz, pul biber
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 lt. su veya et suyu

Tarifi :
Barbunyayı 1 gece suda bekletin. Ertesi gün bol suda haşlayın. Suyunu süzün. Küp şeklinde doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Barbunya, bulgur ve suyu ilave edin.

Bulgur pişinceye kadar kaynatın. Çorbaya, mısır unu, tuz ve pul biberi de ilave edip 1-2 taşım kaynatın. Yanında peynir ve taze soğanla servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 23 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.