Ana Sayfa > Tatlılar > Saray Sarması

(Saray Sarması nasıl yapılır)

Saray Sarması için kullanılan malzemeler :
6 fincan ılık su
6 fincan sıvı yağ
6 fincan irmik
bir paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un
şerbeti için: 5 su bardağı şeker
5 su bardağı su

Tarifi :
Bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra hamuru 2 parçaya ayırıp yarısına kakaoyu koyup yoğurun. Bu hamurları 3 parçaya ayırıp 3 kakaolu 3 beyaz hamur elde edin. 1 beyaz 1 kakaolu hamuru üst üste koyup merdane ile açın. Açtığınız hamuru uçtan başlayarak rulo yapıp sarın. parmak kalınlığında daireler kesip yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Bütün hamurları bu şekilde yapıp bitirdikten sonra tatlıları sıcak fırında kızarana kadar pişirin.

Şerbeti için, su ve şekeri kaynatın. İndirmeye yakın yakın yarım limon sıkın. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün. Üzerini kapatın, soğuyunca servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.