Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kuru Mantı

(Kuru Mantı nasıl yapılır)

Kuru Mantı için kullanılan malzemeler :
1/2 kg un
tuz
aldığı kadar su
iç malzemesi: 200 gr kıyma
tuz
karabiber
1 baş soğan
1 tutam maydonoz

Tarifi :
Mantının iç malzemesi olan kıyma, tuz ve karabiberi kavurun. İsteğinize göre bu karışıma, soğan ya da kıyılmış maydonoz da ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız içi bir kenara ayırın. Su, un ve tuzla kulak memesi yumuşaklığında mantı hamuru yoğurun. Hazırladığınız hamuru dört parçaya bölün. Herbirini kalınca açın. Üzerlerine sıvıyağ gezdirerek üst üste birleştirin.

Hamuru tekrar yoğurun. ½ cm inceliğinde hamurlar açın. Çay bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların içine hazırladığınız içi koyarak, hamuru altı kulaklı bükün. Hazırladığınız mantıları bol yağlı tepsiye dizin.

Üzerine tekrar yağ gezdirerek fırında her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Dilerseniz sarmısaklı yoğurda batıraraki dilerseniz az et suyunda haşlayarak üzerine sarmısaklı yoğurt, kızdırılmış yağ, kırmızı biber ve nane dökerek yiyebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 23 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.