Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Butka

(Butka nasıl yapılır)

Butka için kullanılan malzemeler :
2 bardak baldo pirinç
1,5 bardak su
1,5 bardak süt
3 çorba kaşığı şeker
yarım tatlı kaşığı tuz
250 gr margarin
2 adet yumurta
1 bardak kuru üzüm
2 kaşık tereyağı

Tarifi :
Pirinci, suyu, sütü, şekeri, tuzu ve margarini tencereye alıp, suyunu çekene kadar pişirin. Yumurtaları çırpıp, ekleyin ve ısıya dayanıklı bir kaba alın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yarım saat pişirin. Üzümleri sıcak suda bekletip, suyunu süzerek tereyağında 3 dakika kavurun ve pilavın üzerinde gezdirerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.