Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Bahçe Köftesi

(Bahçe Köftesi nasıl yapılır)

Bahçe Köftesi için kullanılan malzemeler :
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy pırasa
birkaç dal karnabahar
2 adet patates
1 adet maydanoz
2 adet yumurta
1 kase galeta unu
1 kase un
Tuz, karabiber

Kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ

Tarifi :
Önce kerevizi, havucu ve patatesi iyice yıkayalım. Hepsini bir tencereye alıp, üzerine su ilave edelim. Yumuşayana dek haşlayalım. Önce kerevizin kök kısmını derince ve düz bir şekilde keselim. Kabuğunu soyalım. Rendenin iri tarafı ile rendeleyelim. Patates ve havucu da soyduktan sonra rendeleyelim. Pırasayı boyuna dörde kesip, küçük doğrayalım. Tavaya 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ koyalım. Karnabahar, soğan ve pırasayı yağda soteleyelim. Sebzeler yumuşadığında tavayı ateşten alalım. Haşlanan diğer sebzelerin üzerine ekleyelim. İçine 2 yumurtanın sarısını, kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edelim. İyice karıştıralım. Malzemeler bütünleşince elimizle yuvarlak şekil verelim. Yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpalım. Köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurta akına, son olarak galeta ununa bulayalım. Kızgın sıvıyağda kızartalım. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkartalım. Sıcak sıcak servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 04 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.