Ana Sayfa > Marmelatlar - Reçeller > Frambuaz Reçeli

(Frambuaz Reçeli nasıl yapılır)

Frambuaz Reçeli için kullanılan malzemeler :
1 adet büyük portakal
1 kilogram frambuaz
1 kilogram tozşeker
50 gram badem
1 çay kaşığı tereyağı
1 adet limon suyu

Tarifi :
Portakalı soyun. Ardından minik minik doğrayın.
Frambuazları ayıklayıp, süzün. Genişçe bir tencerede frambuazları, şekeri ve portakalı karıştırın ve orta ateşe pişirin. Şeker eridikten sonra tereyağını ilave edin. Çok kısık ateşte fazla kaynatmadan 10-15 dakika kadar pişirin. Limon suyunu ekleyin.

Bademleri suya koyun ve bekletin. Kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirin.

Tencereyi ocaktan almadan önce bademleri ilave edin. Reçeli bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın.

NOT: Frambuaz çok dayanıksız olduğu için alınır alınmaz kullanılması gerekmektedir. Bu reçeli taze frambuaz bulamadığınız aylarda donmuş frambuaz kullanarak da hazırlamanız mümkün.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 20

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 13 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.