Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Hamsi Tava

(Hamsi Tava nasıl yapılır)

Hamsi Tava için kullanılan malzemeler :
1kg. hamsi
1 çay bardağı mısır unu
tuz
1 kahve fincanı sıvıyağ

Tarifi :
Hamsilerin başlarını koparılır içleri temizlenir ve yıkadıktan sonra suları iyice süzdürülür. Bir kaba mısır unu,tuz konulup karıştırılır. Hamsiler una bulanıp tavadaki kızgın yağın içinde alt üst edilerek kızartılır. Sıcak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 15 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.