Babanne Tatlısı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı bayat ekmek
2 su bardağı un
3 yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
1 çay baradağı fındık
1 su bardağı sıvı yağ
limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
Tarifi : Un, ufalanmış bayat ekmek, kabartma tozu, irmik ve şeker karıştırılır. İçine sıvı yağ koyulur, yumurtalar kırılır. Fındık içi ve limon kabuğu rendesi ilave edilip karıştırılır. Karışım fırın kabına dökülüp sıkıştırılır. 190 derecelik fırında pişirilir. Piştikten sonra şerbet soğuk olacak şekilde üzerine dökülüp servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6