Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Talaş Böreği

(Talaş Böreği nasıl yapılır)

Talaş Böreği için kullanılan malzemeler :
6 milföy
200 g tavuk eti
8 taze soğan
1 soğan
1/2 demet dereotu
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı margarin
tuz
karabiber

Tarifi :
Tavada margarin eritilir, içine tavuk etleri koyulup kavrulur. Sonra doğranmış soğan ve taze soğanlar ilave edilip kavrulur. Tuz ve karabiberler eklenip karıştırılır, içine dereotu doğranır ve sonra soğumaya bırakılır.

Milföy hamurları un yardımıyla biraz açılır, hazırlanan içten hamurların ortasına koyulup bohça gibi kapatılır. Yağlanmış tepsiye ters çevrilerek dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 14 Nisan 2004

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.